Grisarna bakas av råg- och vetemjöl. Allra godast är de att ätas nybakade, alternativt tinade och lätt ugnsvärmda om du frusit in dem.
.
Dag 1
6 dl kallt vatten
25 g jäst
10 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl
- Rör ut jästen med litet av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och allt mjöl. Degen skall bli fast. Knåda degen väl och lägg i en bunke. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten, till exempel i kylskåp.
.
Dag 2
7 1/2 dl ljummet vatten
75 g jäst
20 dl vetemjöl
1 msk salt
- Rör ut jästen i litet av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och nästan allt mjöl och saltet. Knåda till en deg.
- Knåda ihop de båda degarna till en stor, och låt den jäsa 30 minuter. Baka ut till ungefär 12 grisar. Låt grisarna jäsa på plåtar 30 minuter och grädda sedan i 225 grader varm ugn, något under mitten i ugnen, ca 15 minuter.
♥
Så fina :)
GillaGillad av 1 person
Sååååååå söta bröden är! Skulle aldrig kunna sätta tänderna i dessa gulliga grisar;-)
GillaGilla